materiaalit ja tuotanto

MATERIAALIT

Materiaaleilla on merkitystä

Lehtovuori on vuodesta 1945 asti tunnettu korkeasta laadusta. Laadun takana on huolellinen suunnittelu ja valmistus sekä tarkoin valitut, markkinoiden parhaat materiaalit. Laadukkaat materiaalit kestävät käyttöä ja säilyttävät ominaisuutensa pidempään. Tämä tarkoittaa vähemmän huoltotoimenpiteitä ja pidempää käyttöikää, mikä on kustannustehokasta pitkällä aikavälillä.

Valitsemalla kestäviä ja ekologisia materiaaleja vähennetään myös ympäristökuormitusta. Laadukkaat materiaalit ovat usein kierrätettäviä ja niiden valmistuksessa on huomioitu ekologiset näkökohdat. Teräs on tuotteittemme pääraaka-aine, sillä se on maailman eniten kierrätetty materiaali.  Terästä voidaan kierrättää lähes loputtomasti ilman, että sen ominaisuudet muuttuvat. Teemme jatkuvasti töitä pienentääksemme ekologista jalanjälkeämme.

Kaikki Lehtovuoren Finbin-tuotteet valmistetaan omassa tehtaassa Ylöjärvellä. Lehtovuoren Finbin tuotteilla on 24kk materiaali- ja osatakuu. Puupinnoilla, lukoilla, saranoilla ja kaasujousilla takuu on 12kk.

Lehtovuori Oy käyttää vain laadukkaita materiaaleja, koska haluamme taata asiakkaillemme parhaan mahdollisen kokemuksen ja tuotteen elinkaaren. Panostamalla laatuun varmistamme, että tuotteemme ovat turvallisia, kestäviä ja kauniita, sekä ympäristöystävällisiä. Näin voimme täyttää asiakkaidemme odotukset ja edistää kestävää kehitystä.

METALLIMATERIAALIT

Metallien valintaan vaikuttavat tekijät vaihtelevat tuotteen ja ympäristön vaatimusten mukaan. Eri metalleja käytetään niiden erityisominaisuuksien vuoksi mikä optimoi tuotteiden suorituskyvyn, kestävyyden ja taloudellisuuden.

Lehtovuoren tuotteissa käytetään metalleina tavallisen teräksen lisäksi kestävää galvannealed-pinnoitettua terästä, rakenneterästä, ruostumatonta terästä sekä magnelis-pinnoitettua terästä sekä Modul jäteastiasuojissa Marine Grade-merialumiinia.

Teräs

Teräs on tuotteidemme päämateriaali. Teräs on maailman kierrätetyin materiaali, jonka etuna on lähes loputon kierrätettävyys ilman, että sen ominaisuudet muuttuvat. 

Teräs on erittäin vahva ja kestää hyvin mekaanista kulutusta

Rakenneteräs

Rakenneteräs on kova, vahva ja sitkeä materiaali. Sen kulumiskestävyys, kimmokerroin ja murtolujuus ovat omaa luokkaansa esim. alumiiniprofiileihin verrattuna. Esimerkiksi kaikki Lehtovuoren katokset valmistetaan rakenneteräksestä ja käsitellään sinkkipohjamaalilla maksimaalisen kestävyyden ja korroosionsietokyvyn takaamiseksi.

Galvannealed - pinnoitettu teräs

Galvannealed-pinnoitettu teräs tarjoaa ensiluokkaisen korroosiokestävyyden ja kestävän maalipinnan vaativissakin olosuhteissa, hienojakoisesti karheaan pintaan tarttuu maali paremmin kuin sinkittyyn pintaan. Esimerkiksi tuoteperheemme City ja Ellipse valmistetaan Galvannealed-pinnoitetusta teräksestä.

Korroosionkestävyyden ansiosta tuotteet vaativat vähemmän huoltoa ja säilyttävät esteettisen ulkonäkönsä pidempään.

Magnelis®- pinnoitettu teräs

Magnelis® on erityisesti haastaviin ympäristöolosuhteisiin kehitetty suojaava pintakäsittely teräslevyille. Se koostuu sinkistä, alumiinista ja magnesiumista sekoitettuna metalliksi, joka on suunniteltu saavuttamaan erinomainen korroosionkestävyys. Suuri magnesiumpitoisuus parantaa pinnan suojauskykyä ja mahdollistaa jopa kolme kertaa paremman korroosionsuojan verrattuna galvanoituun teräkseen. Magnelis®- käsitellystä teräksestä valmistamme CubiQ-pyörätelineiden kaaret. 

Ruostumaton teräs - RST

Ruostumaton teräs on erittäin vastustuskykyinen korroosiota vastaan, mikä tekee siitä ihanteellisen käytettäväksi kosteissa ja ankarissa ympäristöissä, kuten meriympäristöissä. RST on vahvaa ja kestää hyvin mekaanista kulutusta, lämpötilan vaihteluita ja kemiallisia aineita. Sen pitkä käyttöikä vähentää tarvetta korjauksille ja vaihtamiselle. 

Rosteri eli ruostumaton teräs on kestävä materiaali, jonka eri laadut sopivat sisä- ja ulkotiloihin. 

RST ulkolaatu: EN 1.4307 (AISI 304L) / 1.4301 (AISI 304)

RST sisälaatu: EN 1.4016 (AISI 430)

Marine Grade - merialumiini

Kaikki tuotteissamme käytettävä alumiini on Marine Grade- EN AW 5754 merialumiinia. Marine Grade alumiini on korroosionkestävää materiaalia, joka torjuu tehokkaasti katusuolasta ja kotitalousjätteistä koituvia kemiallisia rasitteita.

Modul-tuoteperheen roskakatokset valmistetaan pääosin jauhepolttomaalatusta Marine Grade-merialumiinista.

PUUMATERIAALI JA KÄSITTELY

PUU SERTIFIOIDUISTA METSISTÄ

Valtaosa tuotteissamme käytettävästä puusta tulee suomalaisista, sertifioiduista metsistä. Metsäsertifiointi osoittaa, että metsiä käytetään vastuullisesti ja kestävästi. Puumateriaalina käytämme pääasiassa mäntyä.

Kuultohonka-käsittely

Kuultotammi-käsittely

Lämpökäsitelty mänty

VIHERMATERIAALI

VIHERKATTO KATOKSIIN

Kotimainen viherkate on saatavissa lisävarusteena Lehtovuoren katoksiin. Elävä viherkate on pieni ilmastoteko, joka tarjoaa lukuisia hyötyjä. Viherkatto varastoi vettä maksaruohokasvustoon, mikä vähentää katteelle kohdistuvaa vesikuormitusta.Viherkate sitoo 50–80 % sademäärästä. 

Viherkaton materiaalina toimii maksaruohomatto, jossa on 8-15 eri maksaruoholajia tai niiden sisar- ja alalajia. Kotimainen Nordic Green Roof™ viherkatto on palosertifioitu (NT-PALO 006).

SEINÄELEMENTIT

SEINÄELEMENTIT

ViVa-katoksiimme on saatavilla monipuolinen valikoima erilaisia seinäelementtejä, jotka lisäävät niiden käytännöllisyyttä ja visuaalista ilmettä. Valikoimassamme on saatavilla lasiseiniä, kuten iskunkestävä ja UV-suojattu Hammerglass, korkealaatuinen Aikon-lasi sekä karkaistu lasi, joka on erittäin kestävä ja turvallinen. Lisäksi tarjoamme puupanelointeja, joissa on valittavana moderni pystyrimoitus tai klassinen vaakarimoitus, jotka tuovat katokseen lämpöä ja luonnollisuutta. Teräslevyistä on saatavilla reikälevyjä, jotka tarjoavat osittaisen näkösuojan ja ilmavuuden, sekä umpinaisia teräslevyjä, jotka tarjoavat täydellisen näkösuojan ja maksimaalisen turvallisuuden.

Erilaisten seinäelementtien lisääminen katoksiin tuo monia etuja. Ne tarjoavat näkösuojaa ja yksityisyyttä, suojaavat katoksen käyttäjiä sään vaihteluilta sekä lisäävät katoksen turvallisuutta kestävien materiaalien ansiosta. Lisäksi seinäelementit antavat mahdollisuuden luoda esteettisiä ratkaisuja, jotka täydentävät ympäröivää arkkitehtuuria ja maisemaa. Monipuoliset seinäelementit mahdollistavat katoksen muokkaamisen käyttäjien ja ympäristön tarpeiden mukaan, mikä lisää sen käytettävyyttä ja mukautuvuutta. Lehtovuori Oy:n katoksiin saatavilla olevat seinäelementit tekevät niistä käytännöllisiä, turvallisia ja esteettisesti miellyttäviä ratkaisuja monenlaisiin ympäristöihin.

LASI ELEMENTIT

Hammerglass

Hammerglass® on kestävä ja optisesti kirkas, lähes särkymätön lasin kaltainen levy. Materiaali on 300 kertaa vahvempi kuin lasi,  ja se on päällystetty kovalla piioksidipinnalla, joka suojaa naarmuuntumiselta ja kulumiselta. Pintakäsittely tarjoaa myös 99,96% UV-suojan, mikä estää Hammerglass-laseja haalistumasta tai samentumista ajan mittaan. 

Materiaali ei levitä tulta, vaan sammuu itsestään. Voit valita kestävän Hammerglass-lasin lisävarusteena katosten seinämateriaaliksi. 

Aikon- lasi

Aikon® PC AR 2021 on kovapinnoitettu kirkas, erittäin iskuluja polykarbonaattilevy. Momentive SilFORT AS-4000 pinnoitteen ansiosta AR 2021 polykarbonaattilla on korkeampi kulutuksen ja naarmuuntumisen kesto kuin AR 1020 pinnoitetussa laadussa. Kovapinnoite parantaa myös PC AR 2021 polykarbonaattilevyn UV-säteilyn kestoa ja suojaa sitä kellastumiselta. PC-levyn kovapinnoitetut pinnat kestävät hyvin muuten kemikaaleja sekä puhdistusaineita.

Karkaistu lasi

Katosten seinien vakiomateriaalina käytetään 8mm karkaistua lasia.

Polykarbonaattilevy

Polykarbonaatti on kestävä materiaali, jota käytetään kaikkien valmistamiemme katosten kattomateriaalina.

PUU ELEMENTIT

Pystyrimoitus , lämpökäsitelty mänty

Kevyempi puurimoitus tuo modernia ja minimalista estetiikkaa. Pysty rimoitus estää esimerkiksi päiväkoti kohteissa kiipeämisen.

Vaakarimoitus, lämpökäsitelty mänty

Vaaka rimoitus on kevyt ja minimalistinen vaihtoehto, joka soveltuu useimpiin eri kohteisiin.

Panelointi, lämpökäsitelty mänty

Panelointi tarjoaa lämpimän ja perinteisen ilmeen.  

TERÄS ELEMENTIT

Reikälevy, teräs

Teräksinen reikälevy tarjoaa ilmavuutta ja kestävyyttä. Reikälevy on monipuolinen elementti eri käyttötarkoituksiin.

Umpinainen teräslevy

Umpinainen teräslevy on kestävä ja turvallinen vaihtoehto, joka tarjoaa samalla näkösuojaa. Teräslevyyn on mahdollista toteuttaa myös tyylikäs tarroitus.

TUOTANTO

LEHTOVUOREN MODERNI TEHDAS

Vuonna 2022 investoimme Ylöjärven tehtaamme tuotantokoneisiin, maalauslinjastoon sekä uuden tehtaan rakentamiseen ja kehitykseen. Tuloksena meillä on nyt toimialamme modernein ja korkeimmatkin kansainväliset laatukriteerit täyttävä tuotantolaitos. Esimerkiksi maalauslinjainvestointi nosti pintakäsittelymme laadun selkeästi yli toimialallamme totutun laatutason.

Alla esittelemme tarkemmin tuotantomme vaiheet; laser, särmä, hitsaus, maalauslinja, kokoonpano ja logistiikka.

LASER

LASER

Vuonna 2022 Lehtovuori investoi uusiin laitteisiin - yksi niistä oli uusi 2D-laserleikkauskone. Trumpfin 2D-laser tarjoaa erinomaista leikkauslaatua, tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä. Uuden laserin korkea nopeus säästää aikaa, kaasua ja sähköä, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan monipuolisiin teollisuussovelluksiin. Automaattinen 2D-laserleikkauskone leikkaa metallilevyt tarkasti oikeisiin mittoihin ja optimoi levyn käytön, mikä minimoi hukkapalojen määrän. Tämä investointi tukee yrityksen tavoitetta tarjota korkealaatuisia tuotteita kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Kone on varustettu automaattisilla levynkäsittelyjärjestelmillä ja materiaalivarastoilla, mikä mahdollistaa jatkuvan ja miehittämättömän toiminnan. Tämä parantaa tuottavuutta ja vähentää seisokkiaikoja. 2D-laserleikkausprosessissa käytetään korkeatehoista laservaloa metallin leikkaamiseen, mikä mahdollistaa monimutkaisten muotojen ja tarkkojen leikkausten tekemisen nopeasti ja vähäisellä materiaalihukalla.

SÄRMÄ

SÄRMÄ

Lehtovuori käyttää Trumpfin TruBend-särmäyskonetta tehostaakseen tuotantoprosessejaan ja parantaakseen lopputuotteidensa laatua. Automaattinen työkalunvaihto ja kehittyneet kulmanmittausjärjestelmät varmistavat, että taivutus on tarkkaa ja tehokasta. Tämä investointi tukee yrityksen tavoitetta tarjota korkealaatuisia ja kustannustehokkaita tuotteita. Trumpfin TruBend särmä tarjoaa merkittäviä etuja metallin särmäyksessä, kuten korkean tuottavuuden, tarkan laadun ja käyttäjäystävällisyyden. On-Demand-servokäyttö toimii nopeasti, hiljaisesti ja energiatehokkaasti. 

Särmäys on olennainen osa metallin työstöä, jossa metallilevyä taivutetaan haluttuun kulmaan ja muotoon. Tämä prosessi on tärkeä monien tuotteiden valmistuksessa, ja se vaatii tarkkuutta ja tehokkuutta.

ToolMasterin automaattinen työkalunvaihtojärjestelmä mahdollistaa työkalujen nopean ja tarkan vaihdon. Tämä säästää merkittävästi aikaa ja vähentää manuaalisen asetusten tekemisen tarvetta, erityisesti pienissä sarjoissa.

HITSAUS

HITSAUS

Hitsaus on yksi metalliteollisuuden keskeisimmistä valmistusmenetelmistä, jolla liitetään metalliosia toisiinsa sulattamalla ne yhteen.

Lehtovuoren hitsaamo on jaettu neljään pisteeseen; Solar piste (CitySolar puristava älyroska-astia), Finbin piste (roska- ja lajitteluastiat), PT piste (pyörätelineet, penkit ja pöydät) ja katos piste (pyörä- ja bussikatokset).

Hitsausprosessi vaatii korkeaa ammattitaitoa ja tarkkuutta, koska jopa pienet virheet voivat heikentää liitoksen lujuutta ja kestävyyttä. Hitsaustyöntekijöiden tulee hallita erilaiset hitsausmenetelmät ja materiaalien käyttäytyminen korkeissa lämpötiloissa. 

Lehtovuoren hitsaamolla on lisäksi innovatiivinen lämmitysjärjestelmä, jossa hitsauksesta syntynyt lämpö johdetaan tehdasrakennuksen lämmitykseen. Tämä energiatehokas ratkaisu vähentää tehtaan energiakustannuksia ja ympäristövaikutuksia, hyödyntäen hitsauksessa syntyvää lämpöä uudelleen.

PINTOJEN MAALAUS

MAALIPINNAT

Jauhepolttomaalaus on monivaiheinen prosessi, joka alkaa perusteellisella puhdistuksella ja esikäsittelyllä, jonka jälkeen tuotteet sinkkipohjamaalataan josta prosessi jatkuu jauheen elektrostaattisella levityksellä ja päättyy jauheen sulatukseen ja kovetukseen automaattisessa uunissa. Tämä menetelmä takaa kestävän ja laadukkaan pinnoitteen, joka täyttää tiukat C5M korroosionestovaatimukset, erityisesti haastavissa ympäristöissä, kuten rannikkoalueilla. 

1. Esikäsittely ja puhdistus

Ennen jauhemaalin levitystä tuotteet käyvät läpi perusteellisen puhdistus- ja esikäsittelyprosessin, joka poistaa pinnasta rasvat ja parantaa maalin tarttuvuutta ja korroosienkestävyyttä

2. Sinkkipohjamaalaus

Ennen varsinaista jauhemaalikerrosta, tuotteet käsitellään sinkkipohjamaalilla. Sinkkipohjamaali parantaa huomattavasti metallipinnan kestävyyttä ja toimii erinomaisena tartuntapintana jauhemaalille.

3. Jauhepolttomaalaus

Jauhe levitetään tuotteen pinnalle elektrostaattisesti hienostuneidein suuttimien kautta. Jauhe varautuu sähköisesti, mikä auttaa sitä tarttumaan tuotteen pintaan tasaisesti ja tehokkaasti.

4. Sulatus ja kovetus

Jauheen levityksen jälkeen, tuotteet siirretään automaattiseen kovetusuuniin. Uunissa jauhe sulatetaan, jolloin se muodostaa kiinteän, yhtenäisen maalikerroksen esineen pinnalle. 

Tämän jälkeen jauhe kovettuu ja saavuttaa lopullisen muotonsa ja kestävyytensä

Korroosioluokat ja niitä vastaavat ympäristöolosuhteet EN ISO 12944-2 mukaisesti

KOKOONPANO

KOKOONPANO

Lehtovuoren kokoonpano on arvokasta ja vaativaa käsityötä, joka toimii keskeisenä osana laadunvalvontaamme. Osat kootaan käsin, mikä mahdollistaa tarkan laadun tarkkailun jokaisessa tuotantovaiheessa ja varmistaa, että lopputuote täyttää tiukat laatuvaatimuksemme.

Kokoonpanoprosessimme on suunniteltu siten, että jokainen yksityiskohta saa ansaitsemansa huomion. Käsin kokoaminen antaa ammattitaitoisille työntekijöillemme mahdollisuuden varmistaa, että jokainen komponentti on oikeassa paikassa ja että jokainen liitos on kestävä ja huolellisesti tehty. Tämä henkilökohtainen lähestymistapa takaa tuotteidemme pitkän käyttöiän.

Kokoonpano Lehtovuorella yhdistää perinteisen käsityötaidon ja modernin tuotantoteknologian, mikä varmistaa, että asiakkaamme saavat vain parasta – tuotteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä, ja jotka täyttävät sekä kotimaiset että kansainväliset laatuvaatimukset.

LOGISTIIKKA

LOGISTIIKKA

Vastuullinen logistiikka edellyttää jatkuvaa kehitystä ja sitoutumista kestävän kehityksen periaatteisiin. Lehtovuoren logistiikkatoiminta yhdistää ympäristöystävälliset käytännöt, kustannustehokkuuden ja korkean palvelutason, varmistaen samalla positiivisen vaikutuksen sekä ympäristöön että yhteiskuntaan.
Noudatamme vastuullisia hankintatapoja käyttämällä vastuullisia yhteistyökumppaneita. Kuljetuskumppanimme ovat ilmastovastuullisia toimijoita, joiden tavoitteena on pienentää niin hiilidioksidipäästöjä kuin meluhaittoja, esimerkiksi käyttämällä sähkö- ja hybridiautoja, hyödyntämällä vaihtoehtoisia polttoaineita sekä optimoimalla reitit ja kuljetusten aikataulut.
Lisäksi panostamme korkealaatuisiin materiaaleihin ja pakkauksiin, pyrkien minimoimaan käytetyn pakkausmateriaalin määrän, mutta kuitenkin varmistaen, että tuotteet säilyvät ehjinä. Käytämme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia pakkauksia, jotka suojaavat tuotteitamme tehokkaasti ja vähentävät ympäristökuormitusta. Tuotannossa olemme lisäksi kehittäneet omia sisäisiä työkaluja, joiden avulla pakkauksista on saatu kestävämpiä, tilaa säästäviä ja tuotannossa helpommin käsiteltäviä.
Tehostamme myös lavojen käyttöä minimoidaksemme hukkatilan ja säästääksemme tilaa kuormassa. Vuonna 2022 uudistuneessa varastossamme pyrimme myös hyödyntämään varastojen tehokkuutta ja vähentämään turhia varastomääriä. 
Näin takaamme, että asiakkaamme saavat aina parasta laatua ja voimme ylpeänä seistä vastuullisten toimintatapojemme takana.