Näin huollat puupinnat

Pidennä käyttöikää säännöllisellä huollolla

Huolto käytön mukaan

Neljä vuodenaikaa ja korkea käyttöaste tuovat omat haasteensa materiaaleille. Puupinta on kuitenkin helppo huoltaa ja ehostaa lähes uuden näköiseksi.

Puupinnat tulisi huoltaa vähintään kerran vuodessa, ulkona ja kovalla käytöllä olevat pinnat kaksi kertaa vuodessa. Öljyäminen on helppo ja nopea tapa huoltaa käsittelemättömät ja aiemmin öljytyt puupinnat. Lehtovuoren kaupunkikalusteiden kuullotetut puupinnat käsitellään vesipohjaisella kalusteöljyllä.

PUUPINTOJEN VALMISTELU

Ennen käsittelyä

Öljyttävän puupinnan tulee olla täysin puhdas ja kuiva. Poista pinnalta lika ja mahdollinen vanha, hilseilevä öljy harjaamalla, hiomalla tai käyttämällä tarvittaessa kaavinta. 

Pese puupinnat niille tarkoitetulla pesuaineella ja huuhtele huolellisesti. Anna kuivua vähintään vuorokausi. 

Puhdas ja kuiva puu imee hyvin öljyä.

Käsittelyolosuhteet

Oikeanlaiset käsittelyolosuhteet takaavat kestävän lopputuloksen. Tilan, jossa puuta käsitellään tulisi olla lämpötilalta yli +5c ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80%. Vältä suoraa auringonpaistetta. 

Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta ja suorita puun käsittely aina tilassa, jossa ei ole ilmassa irtolikaa ja pölyä.

PUUN ÖLJYÄMINEN

Öljy ja työvälineet

Lehtovuoren kaupunkikalusteiden puuosat käsitellään vesiohenteisella ulkokäyttöön tarkoitetulla kalusteöljyllä. Parhaan lopputuloksen saamiseksi tulee käyttää vastaavaa, vesiohenteista öljyä.

Käytä vain puhtaita ja kuivia siveltimiä tai sieniä öljyämiseen.

Puun öljyäminen

Levitä öljy ohuina kerroksina siveltimellä tai sienellä. 

Käsittele järjestelmällisesti yksi pinta  kerrallaan, jotta saat mahdollisimman tasaisen jäljen, eikä epätasaisia kerrostumia pääse syntymään. 

Voit toistaa käsittelyn tarvittaessa, jos puun pinta on oikein kuiva. Pyyhi pintaan jäänyt, imeytymätön öljy puhtaalla ja kuivalla rätillä. 

Maltti on valttia

Puupintojen tulee antaa kuivua vähintään vuorokauden ajan riittävän kuivassa ja lämpimässä tilassa.