Huolto-ohjeet ja takuu

Säästä ympäristöä - huolla ja kierrätä tuotteet oikein

Pintamateriaalien huoltaminen

Eri pintamateriaalit vaativat eri tyyppistä huoltoa ja puhdistamista.

Koostimme eri pinnoille soveltuvat huolto- ja kierrätysohjeet, jotta sinun olisi helppoa ja vaivatonta huolehtia tuotteista läpi niiden elinkaaren.

Takuu turvana

Tuotteemme on suunniteltu ja valmistettu vaativiin olosuhteisiin. Lehtovuoren tuotteilla on 24kk materiaali-, työ- ja osatakuu.

Puupinnoilla, lukoilla, saranoilla ja kaasujousilla takuu on 12kk.

METALLIPINNAT

Metallipintojen puhdistaminen

Säännöllisesti puhdistettuina metallipinnat ovat lähes ikuisia. Jauhemaalatun maalipinnan voi pestä vedellä,  ruostumattomalle teräkselle suosittelemme sille tarkoitettuja emäksisiä puhdistusaineita. 

Erityisesti kaikki meri- tai katusuolalle altistuvat pinnat tulee puhdistaa säännöllisesti korroosion estämiseksi. 

Ruostumaton teräs

Puhdistamisessa ei tulisi käyttää raudasta tai hiiliteräksestä valmistettuja työkaluja tai hioma-aineita.

Ruostumatonta terästä voidaan puhdistaa sille tarkoitetulla, emäksisellä puhdistusaineella (pH yli 8). 

Jauhepolttomaalatut metallipinnat

Jauhepolttomaalatut metallipinnat ovat kestävä ratkaisu, mutta joskus nekin saattavat vaurioitua esimerkiksi ilkivallan seurauksena. 

Poista ruoste harjaamalla tai käytä tarpeeksi hienoa hiekkapaperia, pohjusta pinta esimerkiksi sinkkipohjamaalilla. Tarkista tuotteen alkuperäinen maalisävy, käytä spray-maalia ja viimeistele pinta lakalla.

Maalattujen metallipintojen paikkamaalaus

Suosittelemme esimerkiksi asennuksen ja muun käytön yhteydessä metalliin syntyvien naarmujen paikkamaalaukseen alkyylipohjaista liuotinohenteista maalia. Tällainen maali on esimerkiksi Teknos Teknolac Combi 50.

Naarmut tulisi paikkamaalata mahdollisimman pian niiden syntymisen jälkeen. Mahdollinen pintaruoste tulee hioa pois ja tarvittaessa käsitellä pohja korroosiolta suojaavalla  sinkkimaalilla. 

PUUPINNAT

Puupintojen puhdistus

Puupintaiset tuotteet voidaan puhdistaa vedellä ja tarvittaessa miedolla pesuaineella. Maalipintaiset tuotteet eivät sisällä haitallisia aineita, joten voit pestä ne huoletta ympäristö huomioiden. 

Kuultokäsitelty tai öljytty puupinta

Kuultokäsitellyt tai öljytyt puupinnat tulisi käsitellä alkuperäiseen pintaan sopivalla, vesiohenteisella kuultoaineella tai öljyllä 1-2 kertaa vuodessa. Kovalla käytöllä ja ympäri vuoden ulkona olevat kalusteet vaativat huoltoa useammin, mutta säältä suojassa olevien puupintojen huoltoväli voi olla huomattavasti pidempi. 

Maalattu puupinta

Peittomaalattu puupinta tulisi huoltomaalata muutaman vuoden välein, tai viimeistään kun maalipinta on kulunut ja puupintaa on näkyvissä. Huoltomaalaus tehdään alkuperäistä RAL-värisävyä vastaavalla värisävyllä. 

TUOTTEIDEN KIERRÄTYS

Metalliosien kierrättäminen - teräksestä uutta terästä

Metalliosat, kuten kaikki teräsosat ovat lähes loputtomasti kierrätettävissä. Kierrätetystä teräksestä valmistetaan uutta terästä, joka edistää kiertotaloutta ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Voit kierrättää kaikki metalliosat metallijätteenä.

Puuosien kierrättäminen - puusta energiaksi

Käsitelty puu (lämpökäsittely, maali, petsi, lakka) puu voidaan kierrättää puujätteenä, joka voidaan hyödyntää energiantuotannossa joko polttamalla tai hakettamalla. 

Puuosien kierrätystapa riippuu puun pintakäsittelystä. Tarkista ajantasaiset kierrätysohjeet paikalliselta jäteasemalta!

Betonin kierrättäminen - kasvava trendi

Betonijalustojen ja -anturoiden betoni voidaan kierrättää betonituotannon raaka-aineeksi.

Murskattu betoni voidaan hyödyntää esimerkiksi uuden betonin valmistuksessa tai maanrakentamisessa.