MATERIAALEILLA ON MERKITYSTÄ

Lehtovuori on vuodesta 1945 asti tunnettu korkeasta laadusta. Laadun takana on huolellinen suunnittelu ja valmistus sekä tarkoin valitut, markkinoiden parhaat materiaalit. 

Ekologinen jalanjälki

Teräs on tuotteittemme pääraaka-aine, sillä se on maailman eniten kierrätetty materiaali.  Terästä voidaan kierrättää lähes loputtomasti ilman, että sen ominaisuudet muuttuvat. 

Teemme jatkuvasti töitä pienentääksemme ekologista jalanjälkeämme.

Säästämme luonnonvaroja

Tiedämme, että kauniilla muotoilulla voidaan vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen. Houkutteleva tuote kutsuu kierrättämään.

Kaikki Lehtovuoren Finbin-tuotteet valmistetaan omassa tehtaassa Ylöjärvellä. Laadukas ja kestävä tuote säästää myös luonnonvaroja.

Materiaalien huolto ja 100% kierrätettävyys

Tuotteiden pintamateriaaleista huolehtiminen pidentää käyttöikää ja vähentää ympäristökuormaa. Kun tuote on tullut elinkaarensa päähän, voit edistää kiertotaloutta ja kierrättää kaikki sen materiaalit.

Lue lisää tuotteittemme kierrätyksestä ja pintamateriaalien hoitamisesta.

Takuu

Lehtovuoren Finbin tuotteilla on 24kk materiaali- ja osatakuu.

Puupinnoilla, lukoilla, saranoilla ja kaasujousilla takuu on 12kk.

Teräs - maailman kierrätetyin materiaali

Teräs on erittäin kestävä ja lähes loputtomasti kierrätettävissä oleva materiaali. Kierrätettävyys ja pitkä elinkaari tekee teräksestä ympäristöystävällisen valinnan. Lehtovuoren Finbin tuotteissa käytetään tavallisen teräksen lisäksi kestävää galvannealed-pinnoitettua terästä ja rakenneterästä. 

Teräs on tuotteidemme päämateriaali. Teräs on maailman kierrätetyin materiaali, jonka etuna on lähes loputon kierrätettävyys ilman, että sen ominaisuudet muuttuvat. 

Rakenneteräs on kova, vahva ja sitkeä materiaali. Sen kulumiskestävyys, naarmuuntumisherkkyys, kimmokerroin ja murtolujuus ovat omaa luokkaansa esim. alumiiniprofiileihin verrattuna. Esimerkiksi kaikki Lehtovuoren katokset valmistetaan rakenneteräksestä ja käsitellään sinkkipohjamaalilla maksimaalisen kestävyyden ja korroosionsietokyvyn takaamiseksi.

Galvannealed-pinnoitettu teräs tarjoaa ensiluokkaisen korroosiokestävyyden ja kestävän maalipinnan vaativissakin olosuhteissa, hienojakoisesti karheaan pintaan tarttuu maali paremmin kuin sinkittyyn pintaan. Esimerkiksi tuoteperheemme City, Novus ja Ellipse valmistetaan Galvannealed-pinnoitetusta teräksestä.

Magnelis® on erityisesti haastaviin ympäristöolosuhteisiin kehitetty suojaava pintakäsittely teräslevyille. Se koostuu sinkistä, alumiinista ja magnesiumista sekoitettuna metalliksi, joka on suunniteltu saavuttamaan erinomainen korroosionkestävyys. Suuri magnesiumpitoisuus parantaa pinnan suojauskykyä ja mahdollistaa jopa kolme kertaa paremman korroosionsuojan verrattuna galvanoituun teräkseen. Magnelis®- käsitellystä teräksestä valmistamme CubiQ-pyörätelineiden kaaret. 

Paloturvaa ja korroosiokestävyyttä

Kaikki tuotteissamme käytettävä alumiini on Marine Grade- EN AW 5754 merialumiinia. Marine Grade alumiini on korroosionkestävää materiaalia, joka torjuu tehokkaasti katusuolasta ja kotitalousjätteistä koituvia kemiallisia rasitteita.

Modul-tuoteperheen roskakatokset valmistetaan pääosin jauhepolttomaalatusta Marine Grade-merialumiinista.

Modul-tuoteperheen roskakatosten paloturvaversioissa käytämme SFS-EN 13501-1:2019-standardin mukaista paloturvalevyä, joka kestää jatkuvaa lämpöä 150°C saakka. 

Palosuojalevy on osa Modul-paloturvaversioita

Viimeisteltyä pintaa

Maalatut tuotteemme viimeistellään C5-korroosioluokan eli korkeimman kestoluokan pulverimaalauksella. Pulverimaalaus on testattu ISO 12944:2018 standardin mukaisesti. Maalipinta kestää kovaa kulutusta niin sisä- kuin ulkotiloissa. Mikäli tarvitset erittäin korkeaa korroosionsietokykyä, tilaa tuotteet sekä sinkkipohjamaalattuna että pulverimaalattuna.

Jokaisen tuotteen kohdalla on näkyvissä tuotteen standardivärien valikoima. Koko herkullisten sävyjen täyttämän  vakiovärikarttamme löydät täältä.
Lisävarusteena tarjolla on laaja valikoima muita RAL-värikartan sävyjä, joiden avulla tuote on helppo personoida brändiin sopivaksi. 

Finbin Black 1945 on Lehtovuoren oma tyylikäs, tuotteen muotoilua korostava ja kevyesti metallinen hohtava struktuurisävy. Sävy on suunniteltu huolettomampaan käyttöön, sillä pöly ja lika erottuu heikosti. 

Jetskin®-pinnoite on ympäristöystävällisempi vaihtoehto sähkösinkitykselle. Jetskin®-pinnoitettu teräs suojaa korroosiolta ja on täysin kierrätettävissä.

Jetskin-pinnoite, ekologinen vaihtoehto sinkitykselle

Sinkkipohjamaali torjuu korroosiota ja on perinteistä sinkitystä huomattavasti ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Kaikki katoksemme käsitellään sinkkipohjamaalilla ennen pulverimaalausta.

Puu sertifioiduista metsistä

Valtaosa tuotteissamme käytettävästä puusta tulee suomalaisista, sertifioiduista metsistä. Metsäsertifiointi osoittaa, että metsiä käytetään vastuullisesti ja kestävästi. Puumateriaalina käytämme pääasiassa mäntyä.

Viherkatto

Kotimainen viherkate on saatavissa lisävarusteena Lehtovuoren katoksiin. Elävä viherkate on pieni ilmastoteko, joka tarjoaa lukuisia hyötyjä. Viherkatto varastoi vettä maksaruohokasvustoon, mikä vähentää katteelle kohdistuvaa vesikuormitusta. 

Viherkate sitoo 50–80 % sademäärästä. Elävä viherkate on pieni ilmastoteko, joka tarjoaa lukuisia hyötyjä. Viherkatto varastoi vettä maksaruohokasvustoon, mikä vähentää katteelle kohdistuvaa vesikuormitusta.

Viherkaton materiaalina toimii maksaruohomatto, jossa on 8-15 eri maksaruoholajia tai niiden sisar- ja alalajia. Kotimainen Nordic Green Roof™ viherkatto on palosertifioitu (NT-PALO 006).

Lasipinnat ja polykarbonaattilevyt

Katosten katemateriaalina toimii polykarbonaatti. Seinäpinnat ovat karkaistua lasia, tai lisävarusteena saatavilla olevaa erikoiskestävää ja itsestään sammuvaa Hammerglass®-levyä.

Hammerglass® on kestävä ja optisesti kirkas, lähes särkymätön lasin kaltainen levy. Materiaali on 300 kertaa vahvempi kuin lasi,  ja se on päällystetty kovalla piioksidipinnalla, joka suojaa naarmuuntumiselta ja kulumiselta. Pintakäsittely tarjoaa myös 99,96% UV-suojan, mikä estää Hammerglass-laseja haalistumasta tai samentumista ajan mittaan. 

Materiaali ei levitä tulta, vaan sammuu itsestään. Voit valita kestävän Hammerglass-lasin lisävarusteena katosten seinämateriaaliksi. 

Katosten seinien vakiomateriaalina käytetään 8mm karkaistua lasia.

Polykarbonaatti on kestävä materiaali, jota käytetään kaikkien valmistamiemme katosten kattomateriaalina.

Rosteria moneen käyttötarkoitukseen

Rosteri eli ruostumaton teräs on kestävä materiaali, jonka eri laadut sopivat sisä- ja ulkotiloihin. 

RST ulkolaatu: EN 1.4307 (AISI 304L) / 1.4301 (AISI 304)

RST sisälaatu: EN 1.4016 (AISI 430)

Tarrat ja teippaukset

Tarrat kutsuvat käyttämään roska-astiaa ja lajittelemaan oikein. Käytämme aina laadukasta, kosteutta ja auringonvaloa kestävää tarramateriaalia.

Teippausten avulla luot tuotteille täysin yksilöllisen ulkonäön. Miltä kuulostaisi esimerkiksi roskia syövä, aurinkoenergialla toimiva CitySolar-robotti leikkipuistoon? Kerro meille ideasi, me toteutamme sen!

  • Voit myös teettää tarrat omalla suunnittelijallasi, jolloin saat meiltä avuksi helpot suunnittelupohjat. 

Lehtovuoren Finbin-lajitteluastioihin on saatavilla lajittelua helpottavia lajittelutarroja. Voit valita tarrat valmiista valikoimasta tai voimme kustomoida ne asiakastarpeen mukaan. Tutustu valmiisiin lajittelutarroihin tai kysy lisätietoja asiakaspalvelustamme. 

Lehtovuoren vakiotarrat