ViVa-pyöräkatos viherkatolla
ViVa-pyöräkatos viherkatolla

Viherkate katoksiin

Elävä viherkate on pieni ilmastoteko, joka tarjoaa lukuisia hyötyjä. Viherkatto varastoi vettä maksaruohokasvustoon, mikä vähentää katteelle kohdistuvaa vesikuormitusta. Viherkate on saatavissa ViVa-konseptin pysäkkikatoksiimmepyöräkatoksiimme ja taukokatoksiimme.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, jutellaan lisää!

Kaunis ja hyödyllinen viherkatto

Elävä maksaruohokerros sitoo myös pölyä ja epäpuhtauksia. Se ei lämmitä kattopintaa, mutta pidentää katteen elinikää mm. luomalla elävän UV-suojan. Viherkate eristää ääntä, varastoi lämpöä ja luo elämän lisää mahdollisuuksia eläimille ja kasveille.

Viherkaton kasvilajikkeet kestävät kuivuutta

Viherkaton kasvit kestävät vaativissakin kasvuolosuhteissa ja sietävät ajoittaista kuivuutta. Lajisto on monipuolinen ja selviytyy eri puolilla Suomea. Kasvustolla on tarkkaan tutkittu rakenne. Usein yhdessä viherkatossa on 8–15 maksaruoholajia. Maksaruohokatto muuttuu kasvaessaan kasvupaikan mukaisesti. Osa lajeista vahvistuu ja osa lajeista häviää. Nordic Green Roof™ viherkatolla on palostandardi NT-PALO 006 (Pohjoismainen standardi)

Suomessa kasvatettu maksaruohokate

Lehtovuoren tuotteiden viherkattomateriaalina toimii maksaruohokatto, jonka asentaa ja toimittaa kotimainen yhteistyökumppanimme EG-Trading. Nordic Green Roof™-maksaruohokatteet kasvatetaan Raaseporissa, tarkemmin Tammisaaressa. Nordic Green Roof™ viherkattojärjestelmä sopii 2–35 astetta kalteville katoille. Viherkate koostuu maksaruohomatoista, jotka asennetaan kosteutta pitävälle alustalle. Alle asennetaan muotonsa vuosikymmenien ajan säilyttävä kierreverkko.

Saatavilla Lehtovuori -katoksiin

Viherkate on saatavissa Lehtovuoren ViVa-konseptin Akva ja Vivid pysäkkikatoksiin, pyöräkatoksiin ja taukokatoksiin. Katokset voi tilata joko viherkattovarauksella, jolloin asiakas hankkii viherkaton itse tai yhteistyökumppanimme EG-Tradingin asentamana.

Viherkate sitoo 50–80 % sademäärästä – saatavissa katoksiimme

Elävä viherkate on pieni ilmastoteko, joka tarjoaa lukuisia hyötyjä. Viherkatto varastoi vettä maksaruohokasvustoon, mikä vähentää katteelle kohdistuvaa vesikuormitusta. Viherkate on saatavissa pysäkkikatoksiimmepyöräkatoksiimme ja taukokatoksiimme.

Polkupyöräkatokset

Pysäkkikatokset

Taukokatokset