Lehtovuoren erikoisprojekti - Helsingin esplanadin parkletit, istutusaltaat ja pusupenkki

 

Helsingin Esplanadin kävelykadun projektikokonaisuus on herättänyt ansaittua huomiota kaupunkikuvan kehittämisessä. Tämän merkittävän projektin takana on monialainen suunnittelutoimisto WSP, joka on vastannut koko hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta. Projektin keskiössä ovat kuitenkin olleet myös Lehtovuori Oy:n valmistamat kaupunkikalusteet, jotka tuovat alueelle ainutlaatuista ilmettä ja toiminnallisuutta. Tässä kontekstissa Lehtovuoren slogan "committed to happiness" eli "sitoutunut onnellisuuteen" tulee parhaiten esille, sillä yrityksen tuotteet ja innovaatiot ovat suunniteltu parantamaan kaupunkilaisten elämänlaatua ja lisäämään yhteisöllistä onnellisuutta.

Lue lisää projektikokonaisuudesta WSP:n artikkelista 

Projektissa korostuu Lehtovuoren laaja-alainen asiantuntemus, joka ei rajoitu vain perustuotteisiin, vaan ulottuu myös mittatilaustyönä toteutettujen erikoisprojektien alueelle. Vuonna 2023 valmistunut Helsingin Esplanadin Terassiprojekti on osoitus tästä osaamisesta, ja se edustaa ainutlaatuista yhteistyötä ja innovatiivista suunnittelua.

Projektissa Lehtovuori vastasi istutusaltaiden, terassien ja kuuluisan "pusupenkin" suunnittelusta ja valmistuksesta. Nämä puistokalusteet eivät ainoastaan täytä esteettisiä vaatimuksia, vaan ovat myös käytännöllisiä ja kestäviä, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan kaupunkiympäristöön. Yhteistyö WSP:n kanssa oli projektin onnistumisen kannalta kriittistä. WSP:n projektipäällikkö Pia Salmi on kehunut yhteistyötä Lehtovuoren kanssa, todeten sen olleen erittäin sujuvaa ja mukavaa. Salmi korosti yhteisen kalustesuunnittelun merkitystä nopeatempoisessa projektissa ja kiitteli Lehtovuoren panostusta työn viimeistelyyn, yksityiskohtien hiomiseen ja siistin asennuksen mahdollistamiseen.

Kuvassa Lehtovuoren toimittamat peilipallot 

Lehtovuoren tuotteet eivät ole vain toiminnallisia, vaan ne myös rikastuttavat kaupunkitilaa lisäten viihtyisyyttä ja estetiikkaa. Tämä projekti on osoitus siitä, miten suunnittelun ja valmistuksen ammattitaito yhdistettynä yhteistyöhön voi luoda merkittäviä parannuksia kaupunkiympäristöön. Helsingin Esplanadin uudistusprojekti onkin paitsi parantanut alueen käytettävyyttä ja ulkonäköä, myös asettanut uusia standardeja julkisten tilojen suunnittelulle ja kalustamiselle Suomessa.

Tämä projekti on vain yksi esimerkki Lehtovuoren asiantuntemuksesta ja sen kyvystä vastata vaativimpiinkin suunnittelu- ja toteutushaasteisiin, jotka edistävät kaupunkielämän laadun parantamista.

Kuvassa puinen puistonpenkki lempinimeltään "pusupenkki"

Mikäli yrityksellänne on tiedossa kohde tai erikoisprojekti, johon tarvitsette erikoisosaamista puisto- ja kaupunkikalusteiden osalta, olkaa rohkeasti yhteydessä myyntijohtajaamme Jussi Honkoseen.

Yhteystiedot:

Jussi Honkonen, Myyntijohtaja

jussi.honkonen(a)lehtovuori.fi tai puhelimitse +358 40 588 36 79.

 
Posted in: Lehtovuori